Luna-Parken
-et stykke levende kulturhistorie

Det hele startede i 1927, hvor Christian Nielsen, vandrede fra Lemvig-egnen i Nordvestjylland med kurs mod Sønderjylland. Egentlig var det hans mål at finde en læreplads som tømrer, men så langt nåede han aldrig. Undervejs stødte han ind i et af den tids omrejsende tivolier, og der blev han hængende.

Christian Nielsen etablerede senere sit eget lille tivoli, og det har gennem årene udviklet sig til det nuværende Luna-Parken.

Jeg er altså født ind i tivoli-verdenen, fortæller Tut Hansen, datter af Christian Nielsen. Dengang var det ret almindeligt med artistoptræden i de omrejsende tivolier, og allerede som lille pige optrådte jeg som luftakrobat. Tuts karriere som akrobat fortsatte til hun var oppe i tyverne, hvor artistoptræden efterhånden forsvandt fra de små tivolier. Desuden havde hun mødt sin mand , Leo, og var blevet mor til Liselotte, som i dag driver tivoliet sammen med sin mand John.

Luna Parken drives af familien og 2 faste ansatte. Desuden en masse "weekend-gøglere" der kommer og hjælper på pladserne. Flere af dem har været med i mange år, og kan slet ikke undvære tivolilivet i weekenderne. Her er et helt specielt sammenhold og vi glæder os til hver weekend hvor vi tager herud for at "slappe af" fortæller Elly og Kurt, som i mange år har fulgt Luna-Parken. Hvert forår begynder vi at blive utålmodige og kan ikke vente på at komme ud, men når vi når til september er vi alligevel glade for at sæsonen er forbi.

Der hamres, slibes og males hver gang der er et par ledige studer og Luna-Parken fremstår altid som et flot og velholdt tivoli, hver gang man besøger det.
 

 næste side